Architektúra

Záhrady a terasy sa otvárajú okolo drevených prístavieb do domu v Aucklande

Záhrady a terasy sa otvárajú okolo drevených prístavieb do domu v Aucklande
Anonim
MinLength: 500]

Záhrady a terasy sa rozprestierajú okolo drevených nástavcov k domu v Aucklande

Spoločnosť William Tozer Associates dokončila prístavbu domu v Aucklande, ktorý pozostáva z radu blokov obložených drevenými šindľami a zvislými doskami, ktoré zlepšujú spojenie s rôznymi záhradami a terasami s terasami.

Viktoriánska vila na predmestí Mount Eden na Novom Zélande je teraz voľne uzavretá zoskupením pavilónov, ktoré zvyšujú svoju celkovú podlahovú plochu na 345 metrov štvorcových.

Nové prírastky sú navrhnuté tak, aby odkazovali na rozsah, proporcie a materiálnosť existujúceho domu, zatiaľ čo ich jednoduché, čisto vyložené formy ich označujú ako moderné zásahy.

„Tieto pavilóny sú členené ako autonómne priamočiare sochárske zväzky, ale naopak, pohľady z rámu späť do vily, zameriavajúce pozornosť na jej formu a podrobnosti, “ uviedol ateliér so sídlom v Londýne, ktorý má tiež kancelárie v Austrálii, na Novom Zélande a na USA.

K novým priestorom patrí garáž umiestnená smerom k prednej časti vily a zadná nadstavba, v ktorej sa nachádza otvorená spoločenská miestnosť, kuchyňa a jedálenský priestor.

Hlavná obytná časť je prepojená s jednoposchodovým krídlom umiestneným v miestnosti, ktorá môže slúžiť ako ďalší salónik alebo herňa.

"Priestory s otvoreným priestorom v interiéri sú voľne rozdelené na zóny použitia priamočiarych objemov a rovín, zmien úrovne a svetlíkov, " uviedli architekti.

Medzi nové izby v zadnej časti domu, ktoré sú zasunuté do schodov, vystupuje do spálne hlavnej izby s balkónom s výhľadom do záhrady.

Nové konštrukcie sú prevažne pokryté drevenými šindľami a zvislými lamelami, ktoré boli vybrané tak, aby odkazovali na použitie podobných materiálov na častiach pôvodnej vily.

Paleta s obmedzeným materiálom poskytuje rozšíreniam jednotnú estetiku a poskytuje teplý a prirodzený kontrast k častiam stien s bielym odtieňom a zasklenia.

Jedáleň a kuchyňa sú lemované posuvnými presklenými dverami, ktoré sa otvárajú na terasu, zatiaľ čo priestor medzi novou herňou a garážou na strane domu obsahuje menšiu terasu a trávnik.

Rozmery vonkajších priestorov a ich umiestnenie medzi novými budovami sú určené na to, aby im požičali domácu váhu, akoby išlo o ďalšie miestnosti spojené so zvyškom interiéru.

„Tento prístup potvrdzujú dlhoročné skúsenosti s prácou na radových a dvojdomoch v Londýne, “ uviedlo štúdio, „kde prísne priestorové obmedzenia znamenajú, že nádvoria sú úplným rozsahom vonkajšieho priestoru mnohých klientov.“ “

Potreba považovať vonkajšie plochy za rozšírenie architektonických priestorov ovplyvnila aj dizajn kúpaliska a okolité terénne úpravy.

William Tozer Associates uplatnil podobné princípy na zrekonštruovaný viktoriánsky dom v Londýne, ktorý sa otvára na kompaktnú záhradnú záhradu, zatiaľ čo jeho renovácia iného londýnskeho majetku zahŕňala zavedenie integrovaných úložných prvkov na oddelenie niektorých priestorov.

[/ MinLength]