Architektúra

Pri prestavbe chaty z 18. storočia si architekti zachovávajú hnitú štruktúru

Pri prestavbe chaty z 18. storočia si architekti zachovávajú hnitú štruktúru
Anonim
MinLength: 500]

Kate Darby a David Connor si zachovávajú hnitú štruktúru pri prestavbe chaty z 18. storočia

David Connor Design a Kate Darby Architects zmenili zrubovú chalupu v anglickom West Midlands na dom a štúdio, ktoré zničili starú štruktúru v škrupine čierneho vlnitého kovu.

David Connor a Kate Darby sa rozhodli zachovať 300-ročné dreviny, postaviť na uvedené zrúcaniny nový oceľový rám a obložiť ho do zčernalého vlnitého železa, aby ho ochránili pred ďalším vplyvom počasia.

Nová štruktúra sa rozširuje tak, aby zahŕňala malú stajňu, ktorá by stála na jednom konci chaty, v ktorej sa teraz nachádza ateliér pre dvojicu.

Malý sedlový vchod bol tiež pripevnený k jednému boku budovy a rovnomerne obložený plátmi z toho istého vlnitého plášťa.

Vo vnútri bola stará pokrivená drevená štruktúra, zviazaná mŕtvych brečtanov a čiastočne pokrytá šupinatým omietkou, úplne nechaná. Orámuje ho vysoké okno v štíte, ktoré susedí so štúdiom.

„Stratégia nemala renovovať alebo opraviť 300 rokov starú pamiatkovo chránenú budovu, ale zachovať ju dokonale, “ vysvetlili Connor a Darby. „To by zahŕňalo zhnité dreviny, mŕtvy brečtan, hniezda starých vtákov, pavučiny a existujúci prach.“

„Zrúcanina by bola chránená pred prvkami v novej vysoko výkonnej vonkajšej obálke. To znamená, že na väčšine miest by boli dve steny, dve okná a dve strechy, staré a nové.“

Prízemie sa stalo štúdiom s dvojitou výškou pre Connora a Darbyho. V zadnej časti domu sa zdvojnásobuje vstupná hala, keďže jedáleň spája kuchyňu s obývacou izbou, zatiaľ čo spálňa a kúpeľňa sú nad hlavou.

Dispozícia má umožniť ľahké prispôsobenie sa neskôr do domu s tromi spálňami a dvoma kúpeľňami.

Hladké, biele omietnuté steny nového interiéru poskytujú neutrálne pozadie, ktoré umožňuje starnutiu dreva v strede. Podobne nevhodný kovovýroba tvorí schodisko spájajúce spodné a horné podlažie a tvorí spálňu v zábradlí.

Kovové podpery vyčnievajú v miestach hladkým omietnutým stropom, aby podopierali krokvy. A v kuchyni sú rozmiestnené kovoobrábanie a jednoduché formy, aby ponúkali kontrast k uklenenému drevenému stropu a holým doskám a hranolkám.

Okná s trojitým zasklením pomáhajú udržiavať budovu dobre izolovanú a vzduchotesnú a priestory sú vykurované dvojicou kachlí na drevo. Obyvatelia púšťajú potravu v susednom lese, aby tam našli palivo.

Na strechu orientovanú na juh sú namontované solárne panely na zásobovanie budovy elektrinou, zatiaľ čo pod strechou je stočená 100 metrov potrubia naplneného glykolom - teplonosná tekutina používaná na ohrev vody v lete.

Croft Lodge sa nachádza hneď vedľa Bircher Common v Leominster, Herefordshire. Je víťazom ocenení RIBA West Midlands Regional Awards 2017 a West Midlands Small Project of Awards 2017, ako aj príjemcom ceny Architect Journal Journal Small Projects 2017 Award.

Fotografia je David Connor

V minulom roku britské štúdio Moxon vykonalo rekonštrukciu ďalšieho statku z 18. storočia v škótskej vysočine a pridalo prístavbu z modřínu a vlnitého kovu.

Londýnske štúdio Haworth Tompkins, využívajúce rozpadajúcu sa štruktúru ako rámec pre novú budovu s kovovým plášťom, vložilo do múrov zničeného viktoriánskeho holubníka v Suffolku umelecké ateliér ocele Corten.

[/ MinLength]